REGIO – Eersteklasser AFC’34 heeft de reeks die begin februari werd ingezet weten voort te zetten. Ditmaal speelde de ploeg gelijk tegen titelkandidaat JOS/Watergraafsmeer. Een klasse lager wist De Foresters in eigen huis een belangrijke overwinning te boeken.

AFC’34 – JOS/Watergraafsmeer 0-0
Begin februari boekte AFC’34 een 2-5 zege bij NVC. Het bleek het begin van de opmars die sindsdien al veertien punten opleverde. Tegen JOS/Watergraafsmeer kon er weer een punt worden bijgeschreven. ‘Ik denk dat wij meer kansen hadden en zij koppen in de laatste minuut op de lat. Ik ben niet ontevreden’, aldus Job Dragtsma. ‘Ik ben tevreden met een punt. Er was veel strijd. Voor ons was dit voetballend de beste wedstrijd van het seizoen.’

Het gelijkspel tegen de Amsterdamse ploeg is weer een bewijs dat AFC’34 is gegroeid. Dragtsma: ‘Het is zaak dat je punten blijft halen. Als je kijkt naar het doel dan begint het er goed uit te zien. Het is allemaal veel hechter en veel stabieler. Dat betaalt zich uit.’

De Foresters – KFC 2-1
‘We hebben goede zaken gedaan. Dat was gezien de andere uitslagen ook nodig’, aldus Edwin Reder. Na een gelijkopgaande eerste helft, waarin grote kansen uitbleven, keek De Foresters tegen een 0-1 achterstand aan. In de 35e minuut zit de gastheer rond de middenlijn mis met een kopduel en KFC profiteerde er optimaal van.

Na de pauze had De Foresters het onder controle en vijf minuten na rust tekende Ozair Dahi voor de gelijkmaker. ‘Wij waren wat gevaarlijker’, zag Reder. Een kwartier voor tijd maakte Barry Koppes de 2-1. Kansen op een hogere uitslag waren er voor de Heilooërs, maar deze bleven onbenut.