HILLEGOM – Het Alkmaarse AFC’34 speelt komende zondagmiddag op bezoek bij SV Hillegom. Bij winst kan het een heel interessante tweede seizoenshelft worden voor AFC’34.

AFC’34 wist afgelopen zondag niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel tegen Elinkwijk. Komend weekend dus een nieuwe kans voor de Alkmaarse ploeg van Jethro Abram om het verschil met nummer drie Hillegom te verkleinen. Bij winst staan beiden ploegen in punten gelijk, al heeft Hillegom een wedstrijd minder gespeeld.

Na de wedstrijd tegen Elinkwijk gaf Jordy Cretier al aan wat de doelstelling is; “In de komende seizoenshelft hopen we met AFC’34 de tweede plaats te behalen”.

Momenteel staat de ploeg vijf punten achter op de nummer twee waardoor er nog genoeg moet gebeuren. Winst is dus noodzakelijk om kans te maken op een plek in de top drie. 

In de eerste periode wist AFC’34 een tweede plaats te bemachtigen, maar in de strijd om de tweede periodetitel is AFC’34 uitgespeeld.

Fusieclub

Tijd voor een nadere kennismaking met SV Hillegom. De sportvereniging uit Zuid-Holland bestaat sinds 1 juni 2012 toen SV Concordia en VV Hillegom fuseerden en verder gingen als SV Hillegom. De ploeg degradeerde in het tweede seizoen van diens bestaan naar de derde klasse, maar werd vervolgens vol overtuiging kampioen in de derde klasse. Ook vorig seizoen promoveerde de ploeg. Nu in de eerste klasse presteert de ploeg bijzonder goed met een derde positie.

De ploeg zal ook dit seizoen meedingen om promotie. In de tweede periode kan het, als het de inhaalwedstrijd wint, de koppositie in die tweede periode overnemen van HFC EDO.

Voor AFC’34 is het dus niet gezegd dat er zondag een makkelijke zege geboekt gaat worden, iets wat in de tweede speelronde van dit seizoen wel gebeurde. Nadat Jeroen Dedel in de vierde minuut had gezorgd voor de 0-1 wist Kobina Plange met twee treffers de ruststand te bepalen op 2-1. Na rust wist Luc Schuffelen de 3-1 op het scorebord te zetten. Één minuut voor tijd leek Jeroen Dedel de wedstrijd nog spannend te maken, maar Kobina Plange voltooide zijn hattrick waarmee de 4-2 overwinning een feit was voor de Alkmaarders.