ALKMAAR - Bij AFC’34 in Alkmaar staat traditiegetrouw de maand januari in het teken van 5 jeugdtoernooien. Dat ondersteunt vanzelfsprekend het clubmotto ‘elke dag de kans om beter te worden’. Dit jaar maakt de maatschappelijk betrokken vereniging dat een stuk breder door alles ook in het teken van de strijd tegen kinderkanker te zetten: ieder kind dat vecht tegen kanker moet de kans krijgen om elke dag beter te worden.

Activiteiten
Het is niet alleen een loze kreet, maar er wordt van alles gedaan en georganiseerd met de leden, de vrijwilligers, de ouders, de tegenstanders en overige betrokkenen. Mede-aanjager is Erik Simons, in Alkmaar beter bekend als ErikRuns4KiKa, duursporter tegen kinderkanker met zijn eigen motto: “Het is nooit genoeg, daarom ben ik met triathlons en marathons duursporter voor KiKa”.
Het complex wordt aangekleed en met de clubkleuren van KiKa, er is een shop voor het goede doel, de vlag wordt gehesen, er worden taarten gebakken, kinderen verdienen sponsoring met voetbalopdrachten en Erik vraagt aandacht en donaties door meer dan 4uur per toernooi te trainen.

Van de voorzitter
In de programmaboekjes vertelt voorzitter Michel Robert:
“… We zijn er trots op dat we met Erik, vader van Thieu uit onze JO10-2, al onze toernooien kunnen koppelen aan de Stichting Kinderen Kankervrij. Toen ik hem sprak vertelde hij gepassioneerd over zijn inspanningen om kinderkanker de wereld uit te helpen:
in 2015 liep hij voor KiKa zijn eerste marathon in New York om aandacht en donaties te vragen tegen kinderkanker. Met ruim €11.000,- opgehaald sponsorgeld en een fantastische hardloopprestatie bleek hij trots en voldaan… Ondertussen is hij legio acties en marathons verder, verlegt hij grenzen in de triathlon en draagt hij trots de titel Ambassadeur… “

De toernooien
  • 5-1: Super Saturday
  • 12-1: Top 09/O10
  • 13-1: Top O11
  • 19-1: AFC'34- 's Gravenzande
  • 20-1: Wintertoernooi

Over ErikRuns4KiKa
www.runforkikamarathon.nl
www.facebook.com
www.instagram.com
vimeo.com
stedenintransitie.nl