BREEZAND - Met een behoorlijk veranderde selectie begon AFC’34 enkele weken geleden aan het seizoen. De eersteklasser moet onder leiding van coach Job Dragtsma bouwen aan een nieuw team welke op 23 september begint aan de competitie. Afgelopen zondagmiddag werd duidelijk dat er nog de ploeg nog niet is waar het wil zijn.

Tegen tweedeklasser ZAP werd er een 3-2 nederlaag geleden. ‘Zulke doelpunten krijgen we te veel tegen. Wij moeten ze niet zo makkelijk weggeven’, zei Job Dragtsma na afloop. ‘Het eerste kwartier was niet goed, in de tweede helft stond het beter.’

In de eerste helft schoot ZAP zichzelf naar een 2-0 voorsprong. Na een klein half uur opende Nick Broersen de score namens de gastheer door vanaf zo’n zestien meter doel te treffen. Enkele minuten later lag het tweede doelpunt achter doelman Mike Wesselink dankzij spits Bram Dekker die de bal in de hoek schoot.

Vechtlust
Na de opgelopen 2-0 achterstand slaagde AFC’34 er in om zich terug te knokken in de bekerwedstrijd. Nog voor rust was het Martijn Riemersma die voor de aansluitingstreffer tekende. ‘Ze werken hard, kwamen terug en na rust was het meer onze helft.’ vervolgde Dragtsma. Twintig minuten voor tijd viel de gelijkmaker dankzij Brian-Paul Tesselaar die de bal door de benen van ZAP doelman Van den Bosch binnen schoot.

Toch leverde de comeback geen punten op voor AFC’34. Zes minuten voor tijd schoot Bram Dekker de beslissende 3-2 tegen de touwen. De nederlaag in Breezand was de tweede in zes dagen tijd. Afgelopen dinsdag ging AFC’34 in eigen huis ook onderuit. Toen won BOL in extremis met 2-3.

‘Er zijn een heleboel dingen die aardig zijn maar ook genoeg dat niet goed gaan’, vervolgde Dragtsma. De coach kan daarom moeilijk inschatten hoe ver zijn ploeg is. ‘Ik weet wel waar ik naartoe wil. Maar ik weet niet hoe we er voor staan, we zijn zoekende.’

ZAP - AFC’34 3-2 (2-1)
29. 1-0 Nick Broersen
34. 2-0 Bram Dekker
41. 2-1 Martijn Riemersma
71. 2-2 Brian-Paul Tesselaar
84. 3-2 Bram Dekker

ZAP: Van den Bosch. Pater, Buik, Molenaar, Groot. Krijger (La Croes/74), Schouwvlieger, Broersen. Langelaan, Dekker (Osinga/86), Ammerlaan (Vrenegoor/75).

AFC’34: Wesselink. Hulskes, Koenders, Aykan, Yilmaz. Snijders, Riemersma, Groot. Ntim (El Kaderi/83), Tesselaar, Ben Salah.