ALKMAAR - In eigen huis heeft AFC’34 geen resultaat behaald tegen zaterdag eersteklasser BOL. Lange tijd leek de zege naar de Alkmaarders te gaan, maar in blessuretijd kwam de ploeg uit Broek op Langedijk langszij en pakte het uiteindelijk de zege, 2-3.

‘We hebben denk ik laten zien dat we met het niveau mee kunnen met deze nieuwe groep. Gezien de gehele wedstrijd hebben wij weinig weggegeven naar mijn mening’, zei Ilker Yilmaz na afloop. ‘Met zo’n nieuwe en jonge groep mogen we tevreden terugkijken op de eerste bekerwedstrijd.’

Nadat BOL vlak na rust de leiding had genomen wist AFC’34 via Jerry van Sluis en Martijn Riemersma de voorsprong te pakken. In blessuretijd sleepte de bezoekers echter de zege alsnog binnen. ‘Er had zeker meer ingezeten. Als je ziet hoe we het onnodig weg hebben gegeven is dat gewoon jammer. We nemen dit mee naar de volgende wedstrijd, van dit soort momenten moeten wij als groep leren en verder groeien in de loop van het seizoen’, vervolgt de vleugelverdediger. ‘Het is een jonge groep met potentie en voldoende talent. Ik heb er vertrouwen in dat we als groep stappen gaan maken.’

AFC’34 - CSV BOL 2-3 (0-0)
46. 0-1 Bas Jonker
65. 1-1 Jerry van Sluis
76. 2-1 Martijn Riemersma
91. 2-2 René Rootlieb
95. 2-3 Jack Schoon