HOORN – AFC’34 was eind januari nog 25 minuten verwijderd van de overwinning op Hollandia. De Alkmaarders gingen met 2-4 aan de leiding toen de scheidsrechter het duel staakte wegens ongeregeldheden. Afgelopen zaterdag reisde AFC’34 af naar Hoorn om de resterende minuten uit te spelen. Ondanks een tegentreffer werden de punten mee naar huis genomen, 3-4.

In de eerste 65 minuten die al gespeeld waren wist Hollandia via Barry Rageh en Bob Ooievaar trefzeker, waarna Joshua Souisay en Verdi Sambo (3x) de score in Alkmaars voordeel ombogen. Voor AFC’34 was het dus zaak om de voorsprong vast te houden.

Daar slaagde het in, al kreeg het de punten niet cadeau. “Hollandia probeerde nog wat. Zij kregen wat kansen en wij ook in de omschakeling”, zei coach Jeroen Slaager na afloop. Via een rake penalty van Bob Ooievaar kwam de Hoornse ploeg terug tot 3-4. “Dat zorgde nog voor een beetje spanning.”