ALKMAAR - Dat het verschil tussen de top en de kelder van de eerste klasse A groot is kan niet opmerkelijk worden genoemd. De 7-1 overwinning die AFC’34 wist te behalen op SV Nieuw Utrecht daarentegen wel.

Bij de rust prijkte er al een 3-0 voorsprong op de borden. In het zonnige Alkmaar wist Bas kansen de eerste twee treffers voor zijn rekening te nemen. Kansen kwam twee seizoenen geleden over van LSVV. De Alkmaarders hebben een goede slag geslagen door Kansen destijds te verleiden tot een overstap. Vlak na de tweede treffer van AFC was het Ali Deveci die het duel al voor rust te beslissen.

Desondanks werd de tweede helft aan de Robonsbosweg allesbehalve saai. Één minuut na rust trof Arsenio Dihalu doel waarmee de voorsprong weer eens werd vergroot. Nadat Langedijkers Bas Kansen en Luc Schuffelen werden vervangen door Daan Hamaker en Stan Snijders kwam Nieuw Utrecht terug tot 4-1. Serdar Sevinc was de man die Joey Wiese passeerde.

Jordy Cretier, die een ijzersterk seizoen doormaakt, wist de 5-1 te maken, waarna Ali Deveci en Daan Hamaker tekende voor het slotakkoord. Zo boekte AFC’34 een 7-1 overwinning.

De Alkmaarse eersteklasser staat er met dertien punten uitstekend voor in de derde periode. Met nog vier duels voor de boeg staat AFC’34 één punt voor op nummer twee EDO. Op 30 april treffen beiden ploegen elkaar in Alkmaar. Dan zal duidelijk worden wie de periodetitel zal pakken.