ALKMAAR - AFC'34 heeft zich verzekerd van een plek bij de laatste zestien van het KNVB Districtsbekertoernooi. Halverwege leek de Alkmaarse ploeg al zeker van de winst tegen WV-HEDW. In het tweede bedrijf konden de Amsterdamse bezoekers de spanning niet meer terugbrengen, 4-0.

Tegen de zaterdag eersteklasser stond AFC'34 halverwege al op een comfortabele voorsprong. Nadat eerst een doelpunt van Sercan Yilmaz werd afgekeurd, knalde Luc Schuffelen de bal via de onderkant van de lat binnen. Nog geen kwartier later stond het 3-0. Zo maakte Stefan Smal op aangeven van Yilmaz de tweede Alkmaarse treffer. Het derde doelpunt, dat zes minuten voor rust viel, kwam uit een 'kluts situatie' waarbij Smal de maker bleek. “We gingen rusten met 3-0, maar dat had veel hoger kunnen zijn” vertelde Abram na afloop. "We moeten deze lijn doortrekken".

Uitzingen
De tweede helft kende geen spanning meer. Grote kansen waren er nauwelijks. Wel kon AFC’34 een vierde treffer maken. Miscommunicatie achterin zorgde ervoor dat Giovanni Dors de bal van de doelman kon afpakken en de bal binnen schoot. Zo vervolgt de Alkmaarse ploeg het bekeravontuur. “Deze wedstrijd vind ik eigenlijk nog belangrijker dan die van komende zondag. Daarom hebben jongens gespeeld die wat last hadden. Dit is echt een prijs die we kunnen winnen”.

Door de bekerzege plaatst AFC'34 zich voor de volgende ronde in het bekertoernooi. De loting voor de achtste finales vindt donderdag 1 februari plaats bij HFC EDO.