REGIO – Door in de slotfase twee keer te scoren keerde AFC’34 met een punt terug naar Alkmaar. Kolping Boys ging in een enerverend duel onderuit, HSV deelde de punten met ZAP en De Foresters wist drie punten te pakken.

JOS/Watergraafsmeer – AFC’34 3-3
In een duel waarin voornamelijk JOS/Watergraafsmeer het spel maakte zakte AFC’34 in en pakte het de momenten om uit te breken. ‘We hebben vandaag met zijn allen als leeuwen gevochten en in de slotfase een punt afgedwongen’, aldus Brian Paul Tesselaar. ‘We gingen hoger druk zetten en maakten drie prima doelpunten.’

Nadat de gastheer voor rust op voorsprong was gekomen wist Martijn Riemersma de stand na rust gelijk te trekken. JOS/Watergraafsmeer nam wederom de leiding en bouwde het uit naar 3-1. Des te groter was de blijdschap toen Sercan Yilmaz en Riemersma de stand in de laatste tien minuten gelijk trokken. ‘Het voelt zeker als een gewonnen punt. We tekenden er sowieso al voor, maar dat het op deze manier gebeurde maakt het toch net even wat lekkerder.’

FC Den Helder – Kolping Boys 3-1
‘Het was voor het publiek een onwijs leuke en enerverende wedstrijd’, aldus Marc de Wilde. De coach zal er zelf minder plezier aan hebben gehad, aangezien Kolping Boys met 3-1 onderuit ging. ‘Het was een open duel. Wij hadden een redelijk jonge ploeg staan omdat er een paar jongens ontbraken. Ook Den Helder speelde met een jonge ploeg’, vervolgde De Wilde.

‘We speelden voor rust echt prima en hadden redelijk de controle.’ Met een mooie actie van Kevin Cappai en een poging van Steven Dekker op de lat werd er gevaar gesticht, maar het was de Helderse ploeg die de score opende. Uit een strafschop maakte Dekker gelijk. ‘Het was in de tweede helft chaotisch. Na de penalty kabbelde het voort.’ Jermaine Bregita en Kenny Gerssen eindigde het treffen in 3-1.

HSV – ZAP 2-2
In eigen huis deelde HSV de punten met ZAP. ‘Het was een terechte uitslag. Het was een mooie wedstrijd’, zei Edwin Veenstra. ‘Zij waren voor rust de betere, wij na rust.’

Nadat de formatie uit Breezand halverwege met 0-1 aan de leiding ging wist HSV de score na rust om te buigen. Met twee treffers bracht Mats de Zeeuw de stand op 2-1. ZAP slaagde er in om het duel in 2-2 te laten eindigen. Veenstra: ‘ZAP is een van de betere ploegen. We hebben laten zien zeker gelijkwaardig te zijn. Het is geen zege, maar we kunnen hier verder mee.’

KFC – De Foresters 1-3
Op bezoek bij KFC pakte De Foresters de volle buit. ‘KFC liet ons vanaf het begin voetballen. Ze trokken zich terug en speelden op de counter. Ze hadden gevaarlijke buitenspelers waar we het moeilijk mee hadden’, aldus Edwin Reder.

Na een kwartier was het Melle Kruit die de ploeg uit Heiloo op voorsprong bracht. ‘Het was het duwtje wat de groep nodig had omdat ze moeilijk scoren. KFC kwam er daarna wat meer van af’, vervolgde de oefenmeesters. Nadat Barry Koppes na een half uur de 0-2 had gemaakt wist KFC nog voor de pauze de aansluitingstreffer te maken. ‘Daar ging een overtreding aan vooraf. De scheidsrechter liet doorspelen en toen stond het bij ons niet goed.’

Na rust ging KFC meer drukken en één tegen één spelen. Het was De Foresters dat de score uitbouwde. Ozair Dahi bepaalde de eindstand op 1-3. ‘We hebben hard gewerkt. Het was een goede overwinning.’