ALKMAAR – Afgelopen zaterdag stond het Alkmaarse onderonsje tussen AFC’34 en Flamingo’s 64 op het programma. Het duel, dat de afgelopen dagen al onderwerp van gesprek was tussen beiden spelersgroepen, werd een evenwichtig duel. Na zeven doelpunten bleek AFC’34 de gelukkige winnaar, 4-3.

In een ijskoud Alkmaar nam Jeroen Slaager na afloop de felicitaties maar wat graag in ontvangst. “Hier blijf ik graag voor buiten, dit is lekker” glunderde de oefenmeester, net na de 4-3 overwinning. Slaager erkende dat een gelijkspel niet onverdiend was geweest. “Als zij de vierde treffer zouden hebben gemaakt dan was dat logisch geweest. Het kon twee kanten op, maar wij zijn de gelukkige winnaar”.

De basis voor de overwinning werd voor rust gelegd. Het duel tussen de ploegen, die beiden in een uitstekende vorm verkeren, kwam snel los. Nadat Maurice Gijzen na zes minuten op AFC’34 doelman Lakeman stuitte, vond Martin Jongejan ook de doelman van de opponent op zijn pad. Toch wist de thuisploeg nog voor rust een comfortabele voorsprong in te nemen. Nadat Martin Jongejan via het been van Flamingo’s verdediger Sander Bakker binnenschoot, wist Joshua Souisay vlak voor rust raak te schieten. Ruben Beentjes, aanvaller bij de bezoekers, zag het met lede ogen aan. “We beginnen erg slap, en geven veel kansen weg. Verdedigend zijn we erg kwetsbaar”.

Waar Flamingo’s 64 via Maurice Gijzen, Richard Rijsterborgh en Ruben Beentjes kansen onbenut lieten, wist AFC’34 de score op te voeren. Middenvelder Chiel Hartman wist in de 53e minuut de bal vanaf zo’n zestien meter binnen te schuiven. Zijn 3-0 leek de genadeslag voor de bezoekers, die na vele overwinningen als verliezer van het veld leken te stappen.

Spanning
Net toen de wedstrijd gespeeld leek, wist de nummer twee van de ranglijst de spanning terug te brengen. Nadat Richard Rijsterborgh met een schuiver voor de 3-1 zorgde, bracht Joshua Souisay het verschil echter weer op drie doelpunten. De buitenspeler wist de doelman te omspelen, om vervolgens raak te schieten, 4-1. In de laatste fase kon Flamingo’s 64 toch terugkeren. Met name de 4-2 was er één van grote klasse. “Het is prachtig dat hij er zo in gaat” aldus Beentjes. De aanvaller doelt op de vrije trap die in de verre kruising werd geschoten. “Helaas heeft het geen punt opgeleverd”. De 4-2 was wel reden voor meer spanning, wat werd verhoogd toen Miquel Dubois met een lage schuiver voor de aansluitingstreffer zorgde. Desondanks konden de gastheren de wedstrijd over de streep trekken. “Het is iets spannender geworden, maar het is genoeg” aldus Slaager die opgelucht adem kon halen. De ploeg vervolgt hiermee de sterke reeks. “We zijn doorgegaan met wat we al vijf à zes wedstrijden achter elkaar goed doen. We hebben vier keer gescoord en een goede tegenstander verslagen. Wij melden ons aan de bovenkant” stelt Slaager tevreden vast. “Het is een bevestiging dat we goed bezig zijn. Dat waren we de afgelopen wedstrijden ook al, want vier keer op rij winnen doe je niet zomaar”.

Waar AFC’34 zich mocht opmaken voor een mooie derde helft, verliet Flamingo's 64 het speelveld in mineur. “Eerder heb ik geroepen dat we niet zoveel problemen zouden krijgen, dus dat motiveert hen nog extra. Ik denk dat we hoger op de ranglijst gaan eindigen dan AFC’34, maar dit is wel een bittere pil” aldus Beentjes, die zijn laatste wedstrijd van dit kalenderjaar heeft gespeeld. “Voor mij is de winterstop nu. Het maakt de nederlaag extra zuur, hier ga ik wel een paar nachtjes van wakker liggen. De jongens kom ik vaker tegen, dus ik moet ze maar even ontlopen” grapt de aanvaller. De glimlach die bij de aanvaller tevoorschijn komt is echter van korte duur. Bij Slaager en zijn ploeg zal de glimlach echter wel even blijven hangen. Luisterend naar het losbarstende feestje in de kleedkamer van de thuisploeg, weet de oefenmeester wat hem te wachten staat. “Ik ga er zo even bijstaan, en een drankje doen op deze overwinning. Hier moet je echt even van genieten”

AFC’34: Lakeman. Dingena, Wiegman, Brommer, Katan (Bijvoet/87). Boots, de Jong (Orhangazi/65), Hartman. Jongejan (Ibrahim/77), Sambo, Souisay.

Flamingo's 64: Kivancli. Simons Bakker, Trifkovic, de Vries (Aitchou/60). Dubois, Kossen, Bektas, Beentjes. Rijsterborgh, Gijzen.