VELSEN - Vorig seizoen eindigde de ploeg derde in de tweede klasse en via nacompetitie wist de ploeg te promoveren. Dit seizoen wist RKVV Velsen al achttien punten te verzamelen waarmee het op de achtste plaats staat. Komend weekend ontvangt de ploeg het Alkmaarsche AFC’34.

AFC’34 bewees afgelopen zondag dat het zich kan terugvechten. Maar liefst vier keer kwam de ploeg op achterstand tegen het ervaren SV Hillegom, maar de ploeg verliet het veld zelfs met een 4-5 overwinning. De Alkmaarders hadden de overwinning naast de strijdlust te danken aan doelpunten van Bas Kansen (2), Ali Deveci, Ilker Yilmaz en Sem Kroon.

Tegenstander RKVV Velsen speelde op bezoek bij Legmeervogels met 1-1 gelijk.

RKVV Velsen werd vorig seizoen lange tijd gezien als de titelkandidaat, maar uiteindelijk wist Assendelft het kampioenschap te behalen. De ploeg uit Velsen wist middels nacompetitie alsnog te promoveren en kan terugkijken op een sterke eerste seizoenshelft.

Dit seizoen begon de ploeg voortvarend. De eerste twee speelronden werden gewonnen. Allereerst won de ploeg met 1-2 van Assendelft, en vervolgens won het overtuigend met 3-0 van Legmeervogels. Na een nederlaag, tegen AFC’34, wist het in drie duels vijf punten te behalen. De ploeg verloor weliswaar zesmaal, maar won ook vijf keer. De ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrenten boven zich, wat betekent dat als de inhaalwedstrijd gewonnen wordt dat de ploeg klimt naar de zesde plaats.

AFC’34 staat met acht punten meer op de vijfde plaats, en doet het dus iets beter. Eerder dit seizoen brachten zij RKVV Velsen dus de eerste nederlaag van het seizoen toe. Namens AFC’34 scoorden Boi Postma, Arsenio Dihalu en Ali Deveci. Namens Velsen was Tim Groenewoud trefzeker.