VELSEN - Vorig seizoen eindigde de ploeg derde in de tweede klasse en via nacompetitie wist de ploeg te promoveren. Dit seizoen vergaarde RKVV Velsen al 21 punten waarmee het op de zevende plaats staat. Komend weekend ontvangt de ploeg het Alkmaarsche AFC’34, dat de nummer vier is.

RKVV Velsen werd vorig seizoen lange tijd gezien als de titelkandidaat, maar uiteindelijk wist Assendelft het kampioenschap te behalen. De ploeg uit Velsen wist middels nacompetitie alsnog te promoveren en kan terugkijken op een sterke eerste seizoenshelft.

De ploeg staat zes punten voor op de nummer elf, waarmee het vooralsnog niets te vrezen heeft voor het bekende degradatie gevaar. De ploeg staat daarentegen wel te ver achter op de top van de ranglijst.

AFC’34 won afgelopen zondag het inhaalduel met 4-1 van Elinkwijk en zal met vertrouwen afreizen naar Elinkwijk. De tegenstander van komende zondag, RKVV Velsen, boekte met tien man een 2-1 overwinning op Assendelft. Met twee treffers was Sven Braaij de grote man.

Eerder dit seizoen brachten zij RKVV Velsen dus de eerste nederlaag van het seizoen toe. Namens AFC’34 scoorden Boi Postma, Arsenio Dihalu en Ali Deveci. Namens Velsen was Tim Groenewoud trefzeker.