ALKMAAR – Zowel AFC’34 als SV Koedijk hebben afgelopen zondag aan hun doelsaldo gewerkt. Het waren de grootste overwinningen in het Alkmaarse amateurvoetbal. Kolping Boys ging wederom onderuit, terwijl Alkmaarsche Boys een knappe zege boekte.

JOS/Watergraafsmeer – AFC´34 1-6
Op bezoek bij JOS/Watergraafsmeer heeft AFC’34 een geweldige wedstrijd op de mat gelegd. “We konden in de eerste helft al 3-0 voor staan, maar maakten de kansen niet af.” zag middenvelder Jordy Cretier. Via Bas Kansen ging de ploeg van coach Abram met een 0-1 voorsprong richting de kleedkamer.

“Na rust kregen we weer een grote kans, maar doordat we deze niet scoorden werd JOS/Watergraafsmeer wat sterker”. Na de 1-1 van de thuisploeg pakte de Alkmaarders het weer op. “We waren het even kwijt, maar maakten daarna een goede goal waarna we snel uitliepen” aldus Cretier. Zowel Arsenio Dihalu als Jordan de Jong wisten tweemaal te scoren. Ook Stefan Smal deelde in de Alkmaarse productie waardoor AFC’34 een monsterscore neerzette tegen tegen de ploeg die tot gister niet eerder verloor.

Zilvermeeuwen – Alkmaarsche Boys 1-3
In Zaandam heeft Alkmaarsche Boys een verrassende, en vooral knappe overwinning geboekt. Tegen Zilvermeeuwen, dat vorig seizoen nét naast promotie greep, beleefde de Alkmaarders fijne middag. “We waren een sterk collectief vandaag, vochten voor elkaar en deden er alles voor om te winnen” blikt Jimi Kooge terug. Via Guillaume Rijssel kwam de ploeg voor rust op 0-1, waarna Dylan Groot en Pascal Hartog de overwinning veilig stelde.

De Foresters – Kolping Boys 2-0
Ook tegen de Foresters is Kolping Boys tegen puntverlies aangesloten. De ploeg van coach Marc de Wilde ging met 2-0 onderuit. “Er had zeker meer in gezeten. Op zich legde we een prima wedstrijd op de mat. Verdedigend stond het sterk en we creëerden kansen” blikt doelman Patrick de Vries terug. “In de tweede helft scoren zij uit een counter de 1-0 en gaan we op zoek naar de aansluiting, waarbij we tot driemaal toe het houtwerk raken. In blessuretijd scoren zij uiteindelijk nog de 2-0, en was het klaar” baalt de Vries. De doelpunten van de thuisploeg vielen via Mitchell Zwart en Mats de Zeeuw.

Zeevogels – Hollandia T 2-2
In de thuiswedstrijd tegen Hollandia T heeft Zeevogels gelijkgespeeld. “Een terecht resultaat” reageerde coach Rogier Bunnink. “In de eerste helft was Hollandia T duidelijk beter en mochten wij blij zijn met een 0-1 ruststand”.

Na rust draaide de score via Tom Groot en Jorrit Groot echter om en leken de Egmonders toch de overwinning te behalen, totdat de bezoekers in de slotminuut tot scoren kwamen. “Balen dat het de laatste minuut was” erkende Bunnink.

Meervogels’31 – Egmondia 5-0
In Akersloot is Egmondia tegen een forse nederlaag aangelopen. Op bezoek bij nummer drie Meervogels’31 verloor de Egmondse formatie met 5-0.

Namens Meervogels scoorden Bram Kaandorp, Stan Kaandorp, Bram Schoon, Jelle van der Eng en Stijn Beentjes. Het betekende voor Egmondia alweer de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor de ploeg nog altijd de hekkensluiter is van de derde klasse A.

Alcmaria Victrix – Hugo Boys 1-6
Alcmaria Victrix, dat het moest stellen zonder Dimaggio Senchi en de langdurig geblesseerde Rick Does, heeft op eigen veld een 1-6 nederlaag geleden. Tegen titelkandidaat Hugo Boys was het echter geen eenzijdig duel, oordeelde Lance Verhagen. “Het was zeker geen eenrichtingsverkeer. We kwamen ongelukkig op een 0-1 achterstand. Daarna was de scheidsrechter bepalend bij de 0-2 en de 0-3.

Verhagen: “Na de 0-3 zakte wij helemaal weg. We begonnen in de tweede helft sterk, maar toen stond het al 0-4 en deed Hugo boys ook een stapje terug”. Scoren deden de bezoekers na de 0-4 nog wel tweemaal, terwijl Alcmaria één doelpunt wist te maken.

SV Koedijk – Victoria O 6-1
SV Koedijk had slechts één helft nodig om Victoria O van zich af te schudden. “In de eerste helft stonden we al 6-0 voor” vertelt coach Roy Rowinkel. “We scoorden vijf keer in twaalf minuten” voegt de coach daar aan toe. Die vijf treffers vielen tussen de achttiende en de dertigste minuut via Tom Hofkamp, Michael van der Heijden en driemaal Luc Wagenaar.

Vlak voor rust kwam de ploeg via een eigen doelpunt op 6-0, waarna de tweede helft slechts een formaliteit was. “Na rust hebben we het rustig uitgespeeld en niet teveel onnodige kracht erin gelegd” besluit Rowinkel, die de bezoekers uit Obdam nog wel eenmaal zag scoren.

VV Bergen – Apollo’68 2-1
VV Bergen begon de competitie weliswaar met een nederlaag bij SV Koedijk, gistermiddag bleef de ploeg voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen. De ploeg van Gerard Timmers kreeg het echter niet cadeau, zo bleek wel toen Joost Onderdelinden Apollo’68 op een 0-1 voorsprong bracht.

Bergen slaagde er echter in om de score te kantelen, en kwam een half uur voor tijd op gelijke hoogte via Stijn Frans. Het treffen tussen Bergen en Apollo leek uit te draaien op een gelijkspel, totdat Noah Robles de gastheren toch op een 2-1 voorsprong bracht. Door de derde overwinning van het seizoen bezet Bergen de vijfde positie, met slechts twee punten achterstand op nummer twee Hugo Boys.