REGIO In de regio Alkmaar heeft AFC’34 wederom gewonnen. Een klasse lager deed Kolping Boys hetzelfde. In de derde klasse pakte Zeevogels knap een punt tegen Meervogels’31.

AFC’34 – Zeeburgia 3-1
AFC’34 startte voortvarend op eigen veld. Tegen Zeeburgia kwam de ploeg al na zes minuten op 1-0 via Sercan Yilmaz. Nog voor rust was het pleit beslecht. In de laatste minuten van de eerste helft scoorden Giovanni Dors en Yilmaz. ,,Zij waren eigenlijk alleen gevaarlijk met corners” sprak Jordy Cretier na afloop. ,,In de eerste helft hebben we goed spel laten zien. Na rust hebben we het zakelijk uit gevoetbald”.

In het tweede bedrijf kwam er geen verandering meer in de 3-0 tussenstand. AFC’34 staat na dertien wedstrijden op de zesde plaats.

Kolping Boys – SVW’27 3-1
In Oudorp heeft Kolping Boys met 3-1 gewonnen van SVW’27. ,,Een terechte zege” vond Patrick de Vries. ,,In de eerste helft speelden we beter”. Na een snelle aanval scoorde Koen de Goede de 1-0. Via Steven Dekker werd nog voor rust de tweede treffer gemaakt. ,,In de tweede helft begonnen we nog redelijk maar daarna maakte we het ons onnodig lastig” vervolgt de doelman. Het resulteerde in de tegengoal (eigen doelpunt Rens Langedijk). Daarna was er nog wat dreiging van SVW. ,,Vervolgens kregen we weer meer grip en krulde Rens (Langedijk, red.) een vrije trap prachtig in de kruising”.

de Zouaven – Alkmaarsche Boys 5-0
In Grootebroek verloor Alkmaarsche Boys met ruime cijfers, 5-0. ,,We moesten het doen zonder zeven basisspelers die vanwege diverse omstandigheden afwezig waren” zei Robert Schutz. ,,Dus we moesten met een gehavend elftal aan de bak. Dan moet je hopen dat je het een beetje lang op 0-0 kan houden, en vanuit een counter of spelhervatting stiekem een goal kan maken”.

Dat lukte dus niet. Halverwege stond de Zouaven al op een 2-0 voorsprong. Na negentig minuten stond de score op 5-0. Schutz: ,,Het was vooral tegenhouden vandaag”.

Zeevogels – Meervogels’31 1-1
Gelijkspelen tegen Meervogels’31, dat bovenin de derde klasse meedraait. Zeevogels behaalde hiermee een knappe prestatie. ,,In de eerste helft hadden wij het moeilijk en met geluk, en een redding van Jorrit Stoop, haalden we de rust met 0-0” vertelde Rogier Bunink. ,,In de tweede helft speelden we een stuk beter, alleen in een goeie fase van ons scoorde zij de 0-1”. Via Jay Herman haalde Zeevogels toch een punt, 1-1.

Alcmaria Victrix – VV Bergen 3-3
Alcmaria Victrix en VV Bergen speelden afgelopen zondagmiddag met 3-3 gelijk. Vlak voor tijd keek de Alkmaarse formatie tegen een 1-3 achterstand aan, maar de ploeg trok de stand in extremis gelijk. Namens de thuisploeg scoorden Sverre Bouwens, Yannick Combee en Nick Kleefman. Of het terecht is? ,,Voor Bergen niet, maar als je drie minuten voor tijd met 1-3 achter staat en met zo’n jonge ploeg dit nog ombuigt is dat zeker een punt waard” aldus Peter de Groot.

Bij de bezoekers was er minder reden tot blijdschap. ,,Verre van terecht. Wij waren veruit de betere voetballende ploeg die veel kansen creëerden. We hebben echter te weinig gescoord” zei coach Gerard Timmers na afloop. ,,De 3-3 valt ergens in de 95e minuut. Complimenten voor de werklust van Alcmaria, maar deze wedstrijd moeten we gezien de kansen gewoon dik winnen”.