REGIO AFC’34 wist een 1-0 achterstand om te buigen en zo de winst te behalen tegen HFC EDO. Alkmaarsche Boys incasseerde wederom een nederlaag. Ook SV Koedijk ging onderuit.

HFC EDO – AFC’34 1-3
In Haarlem won AFC’34 met 1-3. ,,We begonnen heel zwak en kwamen ook terecht op een 1-0 achterstand” zei Bas Kansen na afloop. ,,Daarna begonnen we meer duels te winnen en kwamen we beter in de wedstrijd”. Via Jordan de Jong, Stan Snijders en Bas Kansen kwam de Alkmaarse ploeg op een 1-3 voorsprong. ,,Het is fijn dat we nog winnen” besluit de middenvelder.

De Foresters – Alkmaarsche Boys 4-1
In Heiloo verloor hekkensluiter Alkmaarsche Boys met 4-1 van de Foresters. ,,In de eerste helft zakten we helemaal in. De 2-0 achterstand was terecht en uit het niets maakten wij de 2-1” zei Daan Groot na afloop. Die aansluitingstreffer viel via Jordy Piek.

,,In de tweede helft gingen wij druk zetten en kregen wij de kansen. We hebben zeker drie grote mogelijkheden gecreëerd waaruit de 2-2 had moeten komen” vervolgt Groot. Doordat Alkmaarsche Boys tien minuten voor tijd alles op de aanval gooide, wisten Barry Koppes en Melle Kruit te scoren namens de Foresters. ,,Toen was het gespeeld”.

Texel’94 – Kolping Boys 2-5
Op bezoek bij promovendus Texel’94 won Kolping Boys met 2-5. Na een half uur leek de zege al in veilige haven. Via Rik Klaver, Koen de Goede en wederom Klaver kwam de ploeg op een 0-3 voorsprong. In het tweede bedrijf scoorden Kevin Cappai en wederom Klaver. ,,We hebben gewoon een erg goede pot gespeeld vandaag” zei Patrick de Vries na afloop. Dat gevoel overheerst. Na de 0-5 namen we wat gas terug en werden we wat slordiger. Jammer dat er dan nog twee tegendoelpunten vallen” vervolgde de sluitpost.

,,Ook jammer voor de invallende en debuterende Jelle Boersma dat hij nog één tegengoal krijgt. Maar verder waren we oppermachtig en speelden wij het zwakke Texel bij vlagen helemaal weg. Met vijf tegendoelpunten mogen ze nog blij zijn”.

ZAP – Egmondia 5-1
Op bezoek bij ZAP verloor Egmondia met 5-1. Mede door een hattrick van Jild Wardenaar incasseerden de Egmonders de nederlaag. In de slotfase kreeg Egmondia nog wel een strafschop, welke werd verzilverd. Het was echter niet meer dan een pleister voor het bloeden.

Zeevogels – FC den Helder 0-4
,,Vorige week was een drama. Vandaag was het vele malen beter en kregen we veel kansen” zei Rogier Bunink na afloop. ,,Meteen in de eerste minuut kregen we al de kans om te scoren”. Die werd echter gemist. ,,In het laatste kwartier voor rust kregen we bizarre doelpunten tegen en uit het niets keken we tegen een kansloze 0-3 achterstand aan” vervolgde de coach. ,,In de tweede helft kregen we weer twee grote kansen die we niet maakten. Toen konden we het gat niet dichten”.

Bunink: ,,Na vorige week zag ik het even niet meer zitten, maar na vandaag zie ik echt nog kansen om te overleven”.

Alcmaria Victrix – Con Zelo 3-4
Op eigen veld verloor Alcmaria Victrix met 3-4 van Con Zelo. ,,Qua voetbal waren wij veel beter” vond Peter de Groot. ,,Wij hadden zeventig procent balbezit”. In het duel met de ploeg uit Waarland kreeg Alcmaria de nodige mogelijkheden. ,,We hebben dit jaar nog niet zoveel kansen gecreëerd in een wedstrijd. Alleen de afronding ontbrak in de eerste helft” vervolgde de coach. ,,De enige kans van Con Zelo vlak voor rust ging er meteen in. Na de 0-2 trekken we het heel snel weer naar 2-2. Alleen in plaats van dat we er dan overheen gaan valt de 2-3”.

De Groot: ,,Het geluk zat vandaag niet aan onze kant. Zo hebben we meerdere keren het houtwerk geraakt. Jammer, maar volgende week weer een nieuwe kans”.

SV Koedijk – WMC 0-1
In eigen huis liep SV Koedijk tegen de tweede nederlaag van het seizoen op. ,,In de eerste helft hadden wij voor moeten staan, maar dat gebeurde niet” zag Roy Rowinkel.

Direct na rust wist WMC op een 0-1 voorsprong te komen. ,,De tweede helft was voor hen en zij kregen nog aantal grote kansen, wij hadden nog één kans. Een mindere dag van ons is dus afgestraft”.