REGIO – Zowel AFC’34 als HSV pakten afgelopen zondagmiddag de volle buit. Waar AFC’34 in Amsterdam won, wist HSV in eigen huis te zegevieren.

AGB – AFC’34 1-2
‘Het was een zware wedstrijd onder moeilijke omstandigheden. We stonden wederom weer als een huis’, aldus Brian Paul Tesselaar. ‘Aanvallend waren we vaak gevaarlijk met ballen achter de verdediging.’ Zo viel ook de eerste treffer. Emre Aykan schoot de bal lang en Tesselaar kroop voor zijn tegenstander en kon afronden.’

Uit een snel genomen corner was Tesselaar opnieuw trefzeker, ditmaal door in ene in het doel te volleren. ‘Na rust was het vooral tegenhouden. Zij schoten alles lang en gingen opportunistisch spelen’, vervolgde de doelpuntenmaker. ‘We hadden de 0-3 moeten maken, maar in plaats daarvan kwamen zij op 1-2. Daarna gaven we niks meer weg.’

HSV – Beemster 5-2
Ook HSV pakte drie punten. ‘Het was een redelijk eenvoudige overwinning’, zag Edwin Veenstra. De ploeg had afgesproken om tegen Beemster direct druk te zetten en dat had al snel effect. Binnen twee minuten maakte Rick Houtenbos de 1-0 en een half uur later was HSV via Jelle Stam en opnieuw Houtenbos al uitgelopen naar een 3-0 voorsprong.

Na rust raakte HSV tweemaal de paal, waarna Beemster iets terug deed. Na een mooie actie tekende Jelle Stam voor de 4-1. Beemster deed nog éénmaal iets terug voordat Roel Bakker met een afstandsschot de eindstand op 5-2 bepaalde. ‘Toen hebben we het uit gevoetbald.’