ALKMAAR - AFC’34 kan spreken van een prima eerste seizoenshelft waarin het fundament voor deel twee van het voetbalseizoen 2016/2017 is gelegd. De ploeg doet mee in de eerste klasse A.

AFC’34 was vooral in de eerste periode aardig op dreef. Van de acht wedstrijden werden er vijf gewonnen en twee gelijk gespeeld. De ploeg eindigde tweede in de strijd om de periodetitel, maar doordat Purmersteijn, winnaar van de eerste periodetitel, op koers is voor het kampioenschap kan de ploeg nog aanspraak maken op die periode, iets wat een plek in de nacompetitie zou betekenen.

Na de eerste periode verloor AFC’34 tweemaal, en won het slechts één wedstrijd. Op de ranglijst zien we AFC’34 terug op een vijfde positie met vier punten minder dan de nummer twee SV Hillegom. De tweede seizoenshelft kan dus nog erg interessant worden voor de Alkmaarders, mits zij goede resultaten boeken.

In de winterstop werkte de eersteklasser drie oefenduels af. Op bezoek bij Hoofddorp wist Stefan Smal met de enige treffer de wedstrijd te beslissen in Alkmaars voordeel, 0-1. Tegen de Foresters won AFC’34 met 4-3, mede dankzij drie doelpunten van Stefan Smal. Tegen Alkmaarsche Boys ging de ploeg met 0-3 hard onderuit.

De eerste competitiewedstrijd die in 2017 op het programma staat wordt gespeeld aan de Robonsbosweg in Alkmaar. Tegenstander is de nummer elf Elinkwijk. De ploeg promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de eerste klasse. De ploeg heeft inmiddels twaalf punten verzameld. De voorsprong op de onderste drie ploegen is met twee punten en één punt behoorlijk klein wat de komende weken nog belangrijker maakt.

Sterke seizoensstart

AFC’34 opende het seizoen met een uitwedstrijd tegen Elinkwijk. Dankzij drie doelpunten van Kobina Plange en een doelpunt van Mohamed Ouamer wisten de Alkmaarders sterk te beginnen aan het seizoen. Met tien doelpunten is Plange de topscoorder van AFC’34.

Voor AFC’34 volgt na de wedstrijd tegen Elinkwijk een erg belangrijke confrontatie met SV Hillegom, de nummer twee van de eerste klasse. Als AFC’34 komende zondag weet te winnen, dan is de strijd met Hillegom een wedstrijd waarin de basis kan worden gelegd voor de strijd om promotie. Aftrap komende zondag om 14.00 uur.