REGIO – In de eerste klasse boog AFC’34 een 1-3 achterstand om. In de derde klasse verloor Zeevogels met ruime cijfers, terwijl SV Koedijk ruim won.

AFC’34 – JOS/Watergraafsmeer 4-3
,,De jongens hebben het heel goed gedaan” zei Jethro Abram na afloop. Tegen JOS/Watergraafsmeer boog AFC’34 een 1-3 achterstand om en won uiteindelijk met 4-3. Uit een vrije trap scoorde Stefan Smal de 1-0. Al snel trok Allon Koene de stand alweer gelijk. In de tweede helft kwamen de Amsterdammers via Koene en Jorik Hollewand op een 1-3 voorsprong.

,,We zijn toen met vier spitsen gaan spelen en daar hadden zij geen grip op. We kwamen op 2-3 (Giovanni Dors) en via een zwabberbal op 3-3 (Sercan Yilmaz)” blikte de coach terug. ,,Met een beetje mazzel, volgens mij was het buitenspel, kwamen we op 4-3”. Die treffer viel via A – Junior Raphaelleo Baal. ,,Ik ben trots. We hadden vandaag maar twaalf jongens. Dus een kleine groep. Deze jongens hebben het goed gedaan”.

Alkmaarsche Boys – Zilvermeeuwen 0-1
Op eigen veld verloor Alkmaarsche Boys met 0-1 van Zilvermeeuwen. ,,Het is het verhaal van dit seizoen. De kansenverhouding was 10-1, maar we verloren met 0-1” baalde Jimi Kooge na afloop.

Door de nederlaag blijft Alkmaarsche Boys steken op de laatste plaats. Doordat directe concurrent SVW’27 een punt pakte is de achterstand opgelopen naar twee punten. Komende zondag gaan de Alkmaarders op bezoek bij KC, waarna het een week later aantreed tegen West Frisia. Na deze duels neemt de ploeg het op tegen directe concurrenten VSV en Texel’94.

Hollandia T – Zeevogels 4-0
,,We hebben te weinig lef en durf getoond aan de bal en Hollandia T was snel en doelgericht in de omschakeling” zei Rogier Bunink na afloop. Zeevogels verloor in Tuitjenhorn met 4-0. ,,We voetbalden af en toe best aardig, ten koste van heel veel doelpunten willen maken en met name doelpunten voorkomen zat er vandaag niet in”.

Toch bleef de schade beperkt. ,,Gelukkig zijn de uitslagen van onze concurrenten ook gunstig. Echter wordt het hoog tijd dat we zelf weer punten gaan pakken”.

Egmondia – Meervogels’31 1-1
In eigen huis speelde Egmondia met 1-1 gelijk tegen Meervogels’31. Namens de bezoekers scoorde Tom Adrichem, maar dankzij Justin Recourt behaalde de Egmonders een punt.

Door het gelijkspel komt Egmondia op acht punten. De achterstand op de directe concurrenten bedraagt momenteel twee punten.

Victoria O – SV Koedijk 1-5
In Obdam boekte SV Koedijk een 1-5 overwinning. Via Remco Reinhard, Tom Hofkamp, Michael van der Heyden en tweemaal Luc Wagenaar kwamen de doelpunten tot stand. Met drie assists was Reinhard een belangrijke schakel bij Koedijk. ,,Na een rommelige eerste helft waarin we vroeg op achterstand kwamen” zei Reinhard.

Na een 1-1 ruststand rechtte SV Koedijk na rust de rug. ,,We hebben het tempo hoog gehouden en het was een terechte overwinning zonder al te veel problemen”.

Hugo Boys – Alcmaria Victrix 4-0
In Heerhugowaard verloor Alcmaria Victrix met 4-0. ,,Vlak voor rust kregen we een penalty tegen voor een overtreding twee meter buiten de zestien. Deze werd benut, waardoor de ruststand 1-0 was” aldus Peter de Groot. ,,Een kwartier voor tijd zijn wij meer risico’s gaan nemen en daar heeft Hugo Boys drie keer goed van geprofiteerd en liepen zo nog uit naar 4-0”.

Apollo’68 – VV Bergen 0-1
In Hensbroek won een zeer gehavend VV Bergen met 0-1 van Apollo’68. ,,We hadden een groot aantal invallers vanwege blessures, vakanties, een geschorste speler en een zieke speler. Er stond dus een enorm ander elftal” zei coach Gerard Timmers. ,,Nog steeds lieten we zien dat we voldoende kwaliteit hebben”.

In de eerste helft was Djara Grootenhuis dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd fraai gepakt door de doelman die de bal met zijn been uit de verre hoek haalde. ,,Daarna waren we wel de betere, maar het is heel lastig om op zo’n veld goed positiespel te spelen. Wat Apollo’68 goed deed was vooruit storen en het ons moeilijk maken” vond Timmers. ,,Daar hadden we in het begin wel moeite mee. Zij lieten wat ruimte in hun rug. Wij hebben een paar keer de diepte gezocht”. Nadat een doelpunt werd afgekeurd bracht Grootenhuis de ploeg uit Bergen toch de 0-1. ,,Hij werd op rechts weggestuurd, ging in de slalom een paar spelers voorbij en schoot hem in de korte hoek binnen”.

,,In de slotfase ging Apollo’68 pompen maar op één goede kans na hebben ze weinig gecreëerd” zag Timmers. ,,Daarna hebben wij weer kansen gekregen. Het is prettig dat we dit soort wedstrijden door inzet en beleving wisten te winnen. Er zaten meerdere spelers doorheen. Al met al goede overwinning en ik hoop dat we dit zo doorzetten”.