AMSTERDAM - Door voor de tweede keer dit seizoen van koploper Ajax te winnen heeft AFC '34 de titelstrijd in de vierde divisie weer ongemeen spannend gemaakt. De geel-blauwen van trainer Thomas Bart wonnen op De Toekomst met 1-2.


Door de zege neemt Huizen de koppositie over van Ajax en zijn ook JOS Watergraafsmeer en AFC '34 zeker nog niet kansloos. Helemaal als men in ogenschouw neemt dat Huizen komende zaterdag op bezoek komt bij AFC '34.

In Amsterdam wist AFC '34 in ieder geval zijn negende uitzege te behalen en daar viel weinig op af te dingen. Ties Glas bracht de gasten na goed voorbereidend werk van Finn Klant en een knappe individuele actie op voorsprong. Kort voor de rust wist Guillaume Rijssel die voorsprong te verdubbelen uit een assist van Huib Sprenkeling.

Ajax kwam kort na rust dichterbij via Tristan Buis en daardoor volgde een spannende strijd waarbij er kansen aan beide kanten waren, maar AFC '34 met name defensief geconcentreerd overeind bleef en de driepunter mee naar Alkmaar nam.