ALKMAAR - AFC '34 heeft het seizoen afgesloten als nummer drie van de 1e Klasse A en kan zich zodoende opmaken voor de nacompetitie. In de laatste competitiewedstrijd werd er met 3-0 gewonnen van streekgenoot LSVV dat het seizoen als zevende eindigde.


Het werd een vermakelijke derby waarin beide ploegen kansen kregen, maar de Alkmaarders simpelweg effectiever waren. Via Boris Zanoli en Brian-Paul Tesselaar, komend seizoen utkomend voor LSVV, wist AFC '34 al binnen het half uur een comfortabele voorsprong te nemen. Voor LSVV, waar de trainers Rob Klanker en Rob ter Burg afscheid namen, waren er wel degelijk kansen voor onder andere Bas Kansen, Martijn Grooff en invaller Tim de Nijs, doch keeper Wesselink hield zijn doel schoon.

In de laatste wedstrijd van scheidsrechter Gino D'Onorio, die de fluit na een imposante loopbaan opbergt, besliste Ties Glas het duel uiteindelijk een kwartier voor tijd. AFC '34 speelt donderdagavond in eigen huis de eerste ronde van de nacompetitie tegen Fortuna Wormerveer.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie