ALKMAAR - In de vierde divisie strijden er nog steeds meerdere ploegen om de prijzen. Daartoe behoort ook AFC '34 dat een week geleden nog in eigen huis verloor van Hoogland, maar deze zaterdag korte metten maakte met concurent JOS Watergraafsmeer: 3-0.

De Amsterdammers kwamen aan de Robonsbosweg in Alkmaar tweemaal niet goed uit de kleedkamer. Binnen drie minuten na de aftrap kon de thuisploeg al scoren na een snelle aanval waarbij Guillaume Rijssel de bal wist te bezorgen bij Ties Glas die kon binnentikken. Ook na de rust sloeg AFC '34 snel toe, ditmaal na slordig balverlies van de gasten. Daliel Afouzar wist nu Rijssel in stelling te brengen die de 2-0 aan liet tekenen.

Dat was op dat moment zeker terecht aangezien de thuisploeg het beste van het spel had. JOS Watergraafsmeer kreeg na de 2-0 nog wel twee goede kansen via Jurre Duijn, maar bleek voor de rest vrij kansloos. Vijf minuten voor tijd ging het duel in he slot door invaller Boris Zanoli die op fraaie wijze een vrije trap tegen de touwen schoot: 3-0.