ALKMAAR - AFC '34 heeft de inhaalwedstrijd tegen Swift met 2-4 verloren en gaat daardoor als nummer vier van de vierde divisie de winterstop in. Met nog een inhaalwedstrijd tegoed is dat op zich een prima prestatie voor de promovendus.

Bij afwezigheid van trainer Thomas Bart, genietend van een vakantie in Bonaire, werden de honneurs waargenomen door Jurgen Metselaar. Die zag dat de gasten uit Amsterdam in ieder geval probeerden te voetballen en daar hadden de Alkmaarders het best lastig mee. Met de rust in het vooruitzicht leken beide ploegen het op 0-0 te houden, maar plotseling werd er in kort tijdsbestek driemaal gescoord. Ties Glas opende de score in de 43 e minuut, maar in de slotfase zorgde onoplettendheid n de Alkmaarse defensie voor een ommekeer en scoorden tang en Gremmel voor Swift.

Kort na de rust was de stand weer gelijk door de negende seizoenstreffer van Guillaume Rijssel, maar AFC '34 vergat daarna door te drukken bij kansen voor Daliel Afouzar (paal) en Glas, die keeper Van der Meer op zijn weg vond. Swift sloeg vervolgens hard toe. Voor de derde keer scoorde het uit een vrije trap, dimaal via Driever, en Van Herwijnen bepaalde de eindstand op 2-4.

Een heuglijk moment was er nog wel voor Joey Kooge die na twintig maanden blessureleed als invaller zijn rentree mocht maken. Milan Koenders haalde het einde van de wedstrijd niet na twee gele kaarten.

AFC '34 hervat de competitie op 21 januari met een uitwedstrijd bij Hollandia.