ALPHEN AAN DEN RIJN - Met alweer de achtste uitzege van dit seizoen doet AFC '34 nog steeds mee om de bovenste plekken in de vierde divisie. Tevens weet de promovendus na de 1-2 zege op ARC dat men zich inmiddels veilig heeft gespeeld in deze klasse.


Met de komende weken drie thuiswedstrijden voor de boeg willen de Alkmaarders van trainer Thomas Bart echter meer en dat mag ook na het uitstekende resultaat in Alphen aan den Rijn. Het was Ties Glas die na goed voorbereidend werk van Huib Sprenkeling halverwege de eerste helft de openingstreffer mocht maken. Dat was op dat moment zeker verdiend, want de Alkmaarders waren de betere partij en hadden met iets meer geluk en precisie wellicht zelfs een tweede goal kunnen maken.

Die viel vlak voor tijd alsnog via een trio invallers. Na een corner van Mees Nuijens kwam de bal via Jerry van Sluis bij Devlin Koorn en de 19-jarige Texelaar wist het duel te beslissen. Eevn werd het spannend toen invaller Thijs Spanjer met een ferme knal de 1-2 liet aantekenen, maar verder liet AFC '34 het niet komen.

AFC '34, vierde in de stand, speelt komende zaterdag 2 maart thuis tegen Ter Leede.