ALKMAAR - De derby in de 1e Klasse A tussen AFC '34 en LSVV is met ruim verschil gewonnen door de thuisploeg. Beide ploegen bevestigden daarmee hun status van de laatste weken want waar de Alkmaarders in een positieve reeks zitten was het voor LSVV alweer de vierde nederlaag op rij.

Het gelijke spel bij Kolping Boys was vorige week dan wellicht een tegenvallertje voor AFC '34, maar de ploeg laat duidelijk zien groeiende te zijn en dit seizoen nog tot mooie dingen in staat is. Zo ook tegen het in een negatieve spiraal zittende LSVV van trainer Rob Klanker. AFC '34 nam al binnen een kwartier een 2-0 voorsprong en vanaf toen liepen de Langedijkers voortdurend achter de feiten aan. De 1-0 van Sercan Yilmaz was weliswaar wat gelukkig omdat zijn vrije trap iets van richting werd veranderd, maar vijf minuten later etaleerde Yilmaz zijn klasse door keeper Rouwhorst met een mooi schot kansloos te laten.

LSVV kende heel even een opleving toen Dylan Bruin kort voor rust op de paal mikte en Jacco Paauw net na de rust de aansluiting maakte met dank aan keeper Wesselink. Een kwartier later was de wedstrijd echter beslist toen de vrijstaande Mustafe Baré de 3-1 tegen de touwen schoot. Invaller Jerry van Sluis bepaalde vervolgens de eindstand op 4-1.

AFC '34 - LSVV 4-1 (2-0)
10. Yilmaz 1-0
15. Yilmaz 2-0