ALPHEN AAN DEN RIJN - AFC '34 heeft zich goed hersteld van de smadelijke bekernederlaag tegen Elinkwijk van eerder deze week. Op bezoek bij hekkensluiter Alphense Boys won de ploeg van trainer Thomas Bart met 0-3.


En die uitslag had nog vele malen hoger kunnen uitvallen gezien de kansenverhoudingen, want de Alkmaarders waren oppermachtig. Reeds voor de rust kregen de geel-blauwen een handvol kansen, waarvan alleen Margel Muzo er één wist te benutten na een assist van Daliel Afouzar.

Alleen de 0-1 stand maakte het voor het oog nog even spannend, want daadwerkelijk kwam keeper Wesselink en de AFC-defensie nooit in de problemen en met Sandro Staal als invaller in de ploeg maakte het na de rust ook het verschil. Guillaume Rijssel scoorde vlak na de pauze de 0-2 op aangeven van Joshua Martens. De goed keepende Daniel Furtak hield de schade daarna nog beperkt voor de hekkensluiter, maar moest een kwartier voor tijd toch voor een derde keer capituleren toen opnieuw Rijssel scoorde, nu op aangeven van Muzo.

AFC '34, dat nu derde staat in de vierde divisie, speelt komende zondag thuis tegen Hoogland.