ALKMAAR - AFC '34 heeft in de thuiswedstrijd tegen Assendelft met duidelijke cijfers een einde gemaakt aan een mindere reeks. De ploeg van Job Dragtsma kwam nog wel op achterstand, maar zegevierde uiteindelijk met 6-1, en blijft daarmee in de race om de titel.

Met name de terugkeer van spits Amin Charik in de basis van de Alkmaarders zorgde voor het nodige vertouwen. Hoewel hij zelf niet scoorde had de sterke aanvaller een groot aandeel in de ruime zege. Binnen een klein kwartier kwam AFC '34 wel op achterstand door een doelpunt van Nikos Reklitis. AFC '34 had de schade een kwartier later alweer hersteld. Eerst door Gijs Brouwer, na goed voorbereidend werk van Charik, en vervolgens door Marra Muzo. De aanvaller had eerder al de lat geraakt, maar wist daarna goed te anticiperen op een pass van Brouwer en voor de 2-1 te zorgen.

Toen Brouwer kort na de rust met een ferme uithaal zijn tweede van de middag maakte was het verzet van Assendelft gebroken. In de laatste twintig minuten liep AFC '34 dan ook naar een zeer ruime zege. Jerry van Sluis deed een duit in het zakje, Muzo maakte zijn tweede en het slotakkoord was voor invaller Boris Zanoli die van grote afstand keeper Van Hoolwerf verraste: 6-1.