ALKMAAR - AFC '34 is voor in ieder geval een week de koploper van de 1e Klasse A nadat er zondag met ruime cijfers werd gewonnen van hekkensluiter ROAC. Het was inmiddels de vierde overwinning op rij voor de Alkmaarders.


De ploeg van trainer Job Dragtsma kan komende zondag de koppositie alweer kwijtraken als men zelf vrij is en directe concurrenten Fortuna Wormerveer en Assendelft wel in actie komen, maar de Robonsbosweg zal men voroal genieten van het moment.

Tegenstander ROAC was zondag in ieder geval geen partij voor de thuisploeg. Rond het half uur scoorde AFC '34 tweemaal als basis voor een uiteindelijke ruime zege. Guillaume Rijssel opende het doelpuntenbal, vijf minuten later gevolgd door een treffer van Ilker Yilmaz.

Na de rust stelde men verder orde op zaken met een aanval uit het boekje met Amin Charik als afmaker. de beide verdeigres Joshua Martens en Derrin Wijdenbosch mochten ook een duit in het zakje doen alvorens Charik zijn twee maakte en daarmee de eindstand op 6-0 bepaalde.