ALKMAAR - AFC '34 is de competitie in de 1e Klasse uitstekend begonnen. In de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse De Meer zegevierde de ploeg van trainer Thomas Bart met 3-0.

Op het sportpark aan de Robonsbosweg waren de blauw-gelen heer en meester en dat leverde al direct de nodige kansen op. De openingstreffer viel echter pas na een half uur en kwam tot stand door een rake vrije trap van Amin Charik. Kort voor rust toonde de aanvaller nogmaals zijn waarde toen hij een vrije trap van Mees Nuijens tegen de touwen kopte.

Ook na de rust bleef AFC '34 de bovenliggende partij en het duel viel tien minuten voor tijd in het slot bij opnieuw een dood spelmoment. Nu was het invaller Guillaume Rijssel die na een vrije trap koppend wist te scoren en zo de eindstand op 3-0 bepaalde.