ASSENDELFT - Na een mindere periode begint AFC '34 de laatste weken weer flink op te krabbelen. Op bezoek bij Assendelft behaalden de Alkmaarders de derde zege op rij en in die drie wedstrijden wist het ook nog eens veertien keer te scoren.


Gemakkelijk ging het niet voor de ploeg van trainer Thomas Bart tegen een Assendelft wat langzamerhand steeds meer richting de gevarenzone gaat, maar in eigen huis streed voor iedere meter. Een na een kwartier opgedane achterstand via een treffer van Huib Sprenkeling werd kort voor rust teniet gedaan door de thuisploeg via Mick Spanjaard, nota bene als jeugdtrainer actief bij de Alkmaarders.

In de tweede helft ginggen de Alkmaarders verbeten op jacht naar de winst, maar viel de treffer aan de andere kant middels een rake kopbal van Jordy Opdam. In het slotkwartier gebeurde er vervolgens van alles. Amin Charik bracht de gasten weer op gelijke hoogte, maar Assendelft kreeg een unieke kans op een hernieuwde voorsprong. Aanvoerder Danny Rijser schoot echter een strafschop op de paal. AFC '34 profityeerde optimaal en trok vervolgens de winst naar zich toe middels doelpunten van Gijs Brouwer en invaller Guillaume Rijssel: 2-4.