UTRECHT - AFC '34 heeft de eerste driepunter van het seizoen binnen. De eersteklasser wist zondagmiddag te zegevieren bij Kampong, dat vorige week nog de bedwinger was van Kolping Boys.

De drie punten zullen worden gekoesterd door de Alkmaarders die in het eerste uur nergens recht op hadden. De utrechters waren halverwege de eerste helft op voorsprong gekomen via clubicoon Daan Groot Zwaaftink en daar viel op dat moment niets op af te dingen, mede omdat AFC '34 aanvallend onmachtig was.

Met het inbrenegn van drie wissels, Rijssel kwam in de rust en Van Sluis en Glas na een ruim uur, veranderde het beeld volledig. Ties Glas stond net een paar minuten in het veld toen hij op aangeven van Afouzar de gelijkmaker achter doelman Peeters schoot. Een klein kwartier voor tijd schoot Amin Charik ook nog eens een vrije trap tegen de touwen. Dit kwam hard aan bij Kampong waarna AFC '34 het duel gecontroleerd uit kon spelen: 1-2.