ALKMAAR - Voor AFC '34 is competitie in de eerste klasse van het zondagvoetbal zuur begonnen. in de thuiswedstrijd tegen SV Hillegom was de ploeg van Job Dragtsma voortdurend de betere, maar stond men na afloop met lege handen (2-3).

Voorafgaand aan het duel werd verdediger Emre Aykan gehuldigd voor zijn 200 wedstrijden in het eerste elftal van de blauw-gelen. Vanaf het eerste fluitsignaal lag het initiatief bij de thuisploeg, maar kort voor de rust stonden de gasten ineens met 0-2 voor. Spits Niels van Veen kon tweemaal profiteren bij standaardsituaties waarbij de Alkmaarse defensie er niet goed uit zag. Nog voor rust vond Guillaume Rijssel de aansluiting en dat gaf hoop voor de tweede helft.

In de tweede helft bleek de thuisploeg vervolgens oppermachtig en kwam het al snel op gelijke hoogte via de sterk spelende Jarmo Vrenegoor. AFC '34 vergat hierna een handvol grote kansen af te maken en kreeg het deksel op de neus in de hectische slotfase. Pal nadat scheidsrechter Schipper op advies van zijn assistent een doelpunt van Michael van Os afkeurde wegens buitenspel sloeg SV Hillegom toe via wie anders dan Van Veen: 2-3