ALKMAAR - AFC '34 heeft zondag in de inhaalwedstrijd tegen AGB een unieke kans laten liggen om zich in de top drie van de 1e klasse te nestelen. De ploeg van trainer Job Dragstma speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd tegen tien man, maar wist de overtalsituatie niet uit te buiten (2-2).

De Alkmaarders begonnen al matig aan het duel waarin de gasten in de openingsfase de overhand hadden. Na een mooie vrije trap van Hursut Meric wist Yasin Poraz de terechte 0-1 tegen de touwen te koppen. Drie minuten later kwamen de gasten echter met tien man te staan toen El Azzouzi de doorgebroken Mustafe Baré vloerde.

AFC '34 leek hiervan na de rust te profiteren toen de ploeg binnen een paar minuten de achterstand wist weg te poetsen door een vrije trap van Sercan Yilmaz en een treffer van Jerry van Sluis. Een blunder van scheidsrechter Dogterom die zich liet foppen door een duik van Meric zorgde alsnog voor een gelijke eindstand. Voormalig AFC '34-aanvaller Arsenio Dihalu pakte het vervoregde sinterklaascadeua gretig uit vanaf elf meter: 2-2