ZUID-SCHARWOUDE - LSVV heeft zondagmiddag niet kunnen verrassen in de derby in de eerste klasse tegen de ongeslagen koploper AFC '34. De Alkmaarders wisten in het slotkwartier de zege naar zich toe te trekken: 1-2.

In de eerste helft liet de thuisploeg van trainer Gidon Reinders Folmer in ieder geval de strijd volop aan te gaan met de Alkmaarders. Veel kansen leverde dit niet op aan beide kanten al was Huib Sprenkeling namens de gasten dichtbij met een schot op de paal. LSVV kwam ook niet veel voor de goal, maar bezorgde de gasten wel de eerste tegentreffer van het seizoen. De jonge keeper Joey Zwaan had tien minuten voor rust geen antwoord op de snoeiharde kopbal van Toine Merk uit een voorzet van Martijn Grooff.

Na rust werd de druk van AFC '34 steeds groter. Keeper Job Rouwhorst bleef in eerste instantie prima op de been, maar moest in de slotfase alnog tweemaal capituleren. Sprenkeling bracht een kwartier voor tijd de gelijkmaker op het scorebord en vlak voor tijd besliste invaller Guillaume Rijssel het duel: 1-2.

AFC '34 blijft zodoende koploper en speelt komende zondag thuis tegen Assendelft. LSVV, dat zesde staat gaat dan op bezoek bij Fortuna Wormerveer.