ALKMAAR - AFC '34 heeft zich goed hersteld van de 3-0 nederlaag die het op tweede paasdag leed tegen Hollandia door op eigen veld SJC met ruime cijfers te verslaan. De ploeg van trainer Thomas Bart was oppermachtig en zegevierde met liefst 5-1.

De openingstreffer kwam halverwege de eerste helft op naam van Daliel Afouzar die voor de wedstrijd nog werd gehuldigd voor zijn honderdste duel in de hoofdmacht van de geel-blauwen. Na de rust werd het overwicht van AFC '34 verder uitgedrukt in klinkende cijfers. Via Huib Sprenkeling en Ties Glas werd het 3-0. De gasten uit Noordwijk deden via Van Oosten iets terug, maar net zo snel bracht Dimaggio Senchi de marge weer weer op drie. Laatstgenoemde werd vervolgens vervangen door Gijs Brouwer die koud in het veld stond toen hij de eindstand op 5-1 bepaalde.

In de stand van de vierde divisie staat AFC '34 vierde op zeven punten achterstand van koploper Ajax dat komende zaterdag in Amsterdam de volgende tegenstander is.