ALKMAAR - Met nog twee wedstrijden te gaan is AFC '34 nog altijd kansrijk voor het winnen van de derde periode. De Alkmaarders rekenden zaterdag in ieder geval met ruime cijfers af met hekkensluiter Alphense Boys: 6-0.

De ploeg van trainer Thomas Bart was in eigen huis oppermachtig en het enige waar de oefenmeester kritisch op mocht zijn was de slagvaardigheid in de eerste helft. De 2-0 na 45 minuten was slechts een zwakke afspiegeling van de ware krachtsverhoudingen. Demaggio Senchi had de score geopend na een assist van keeper Mike Wesselink en Boris Zanoli wist die score te verdubbelen.

De suprematie van de thuisploeg kwam na rust wel tot uitdrukking in de cijfers, allereerst door twee treffers van Marra Muzo, waarvan de eerste uit splijtende pass van Ties Glas. Ook daana blijft AFC '34 gretig en via Finn Klant en invaller Daliel Afouzar loopt de score zelfs hoog op.