ALKMAAR - AFC '34 heeft met een monsterzege de aansluiting met de subtop van de 1e klasse weer gevonden. De ploeg van trainer Job Dragtsma won zondag met maar liefst 9-2 van SVA Papendorp met een glansrol voor Stefan Smal die vijf keer doel trof.

Dat de score zo hoog zou uitvallen daar zag het in de eerste helft nog niet naar uit. Kort nadat Mustafe Baré de score had geopend kwam de Utrechtse ploeg via El Jarari op gelijke hoogte. De al genoemde Baré kroonde zich vervolgens samen met Smal tot uitblinker, en onder zijn impuls kwam de thuisploeg voor rust toch nog op voorsprong. Na de eerste treffer van Smal scoorde ook Sercan Yilmaz.

Nadat Milan Koenders in de tweede helft de 4-1 tegen de touwen kopte was het verzet bij de Utrechters gebroken. Smal en Martijn Riemersma voerden de score verder op en na nog een tegentreffer was het slotakkoord volledig voor Stefan Smal toen de 22-jarige aanvaller binnen tien minuten nog driemaal scoorde.