UITGEEST - AFC '34 kent een voortvarende start van de competitie. De Alkmaarders wisten op bezoek bij FC Uitgeest een ruime overwinning te boeken. Voor de thuisploeg was het de tweede zware nederlaag op rij.

Het lijkt zodoende, mede door het vertrek van enkele bepalende spelers, een moeilijk seizoen te worden voor trainer Hilamr de Groot van de thuisploeg, Zijn collega Thomas Bart zat er aan de ander kant een stuk rustiger bij. Die zag dat Amin Charik de Alkmaarders al na vier minuten op voorsprong bracht. Kort voor de rust werd die score verdubbeld door Daliel Afouzar.

Na de rust verzuimde AFC '34 meermaals om het duel defintief in het slt te gooien, maar in de slotfase kwam de ruime overwinning er alsnog. Boris Zanoli en opnieuw Charik, nu vanaf de strafschopstip, bepaalden de eindstand op 0-4.