AMSTERDAM - In de strijd om de bovenste plaatsen in de 1e Klasse A is AFC '34 zondag met nipt verschil onderuit gegaan bij SDZ. De Amsterdammers behouden daardoor een achterstand van drie punten op koploper De Zouaven waar het verschil voor de Alkmaarders al is opgelopen tot zeven punten.


De kapitaalkrachtige vereniging uit Amsterdam bleek een maatje te groot voor de ploeg van Job Dragtsma die voor het eerst in vier maanden weer eens tegen een nederlaag aanliep. De Alkmaarders probeerden vanuit een compacte verdediging in de omschakeling toe te slaan, maar waar Stefan Smal de paal raakte daar scoorde de thuisploeg wel in de persoon van Davey Claus. Geen onterechte tussenstand aangezien SDZ op dat moment de betere was.

In de tweede helft bleef deze stand staan tot een klein kwartier voor tijd ondanks kabnsen aan beide kanten. Een treffer van Jaap Smeeing na een snelle counter leek het duel definitief te beslissen, maar in het laatste kwartier kwam AFC '34 toch nog sterk terug met kansen voor Smal, Van Sluis en Yilmaz. In de slotminuut scoorde Smal alsnog. maar meer pijn kon men de Amsterdammers niet doen en dat zou ook niet verdiend zijn geweest.