ALKMAAR - AFC '34 heeft het eerste seizoen in de vierde divisie afgesloten met een uitstekende vierde plaats. Het leverde echter geen toetje op in de vorm van nacompetitie voor de Alkmaarders doordat de laatste wedstrijd van het seizoen tegen WV-HEDW met 1-3 verloren ging.


De laatste thuiswedstrijd stond met name in het teken van het afscheid van aanvoerder Emre Aykan, Sandro Staal en Ilker Yilmaz waarvan de eerste twee in de basis begonnen en Yilmaz als invaller in hett veld kwam. Het trio verlaat de club na vele jaren trouwe dienst. De Alkmaarders hadden theoretisch nog een kans op het behalen van de nacompetitie, maar troffen met WV-HEDW een tegnstander die er alles aan deed om rechtstreekse degradatie te ontlopen en daarin slaagde. De Amsterdammers moeten zich nu via de nacompetitie weten te redden.

De gasten speelden met de nodige inzet en daar kon AFC '34 aanvallend weinig tegenover brengen. De 0-1 die spelmaker Tim Correia op slag van rust maakte was dan ook zeker niet onverdiend. Kort na de rust werd die score verdubbeld nadat keeper Mike Wesselink uitgleed bij een trap naar voren en de bal pardoes in de voeten belandde van aanvoerder Mick van Moerkerk die vervolgens met een fraaie lob wist te scoren. AFC '34-trainer Thomas Bart probeerde het nog met enkele aanvallende wissels, maar de gasten profiteerden van de ontstane ruimte met de tweede goal van Correia, waarmee de hoop op nacompetitie voor AFC '34 defintief vervloog. Daar kon ook een late tegentreffer van Dimaggio Senchi niets aan veranderen: 1-3.

Foto's: DP Sportfotografie