ZUID-SCHARWOUDE - De derby in de 1e Klasse A tussen LSVV en AFC '34 heeft geen winnaar opgeleverd. Op Sportpark Voorwaarts hielden beide ploegen het op 1-1.

Voor de Langedijkers was het dus opnieuw een puntendeling in een derby nadat een week eerder met 2-2 gelijk gespeeld werd bij Kolping Boys. AFC '34 had graag wat meer uit de wedstrijd gehaald, maar kwam met name in de eerste helft een sterk keepende Job Rouwhorst tegen. De goalie had in het eerste half uur twee puike reddingen nodig om de Alkmaarders van het scoren af te houden. Vanuit het niets kwam LSVV op voorsprong toen Kai Botman onderuit ging in een duel met Jerry van Sluis. Tot ieders verrassing zag scheidsrechter Lodeweges er een strafschop in die door Botman zelf werd benut.

Na de rust zorgde een strafschop ook voor de gelijkmaker na een overtreding van Tim Emmerik op Michael van Os. Vanaf elf meter bracht Sercan Yilmaz het duel weer in evenwicht. Beide ploegen kregen nadien nog een grote kans op de zege. Zo kopte Stefan Smal op de paal na een voorzet van Ilker Yilmaz en vlak voor tijd raakte Boy Kansen de onderkant van de lat waardoor beide teams zich tevreden moesten stellen met een gelijkspel.

LSVV - AFC '34 1-1 (1-0)
39. Botman (pen.) 1-0
53. S. Yilmaz (pen.) 1-1

Foto's: Michel Bes Sportfoto's