HEEMSTEDE - AFC '34 heeft een even knappe als belangrijke zege geboekt op het hoger geklasseerde HBC. De ploeg van trainer Thomas Bart zegevierde in Heemstede met 1-3 en doet daardoor weer mee om de bovenste plaatsen.

Het plan van de Alkmaarders om hoog druk te zetten op de thuisploeg want bij alle doelpunten ging de HBC-defensie onder die druk van de Alkmaarders in de fout. Dat begon al in de twaalfde minuut bij een te zachte terugspeelbal van Jesse Assendelft die werd onderschept door Margel Muzo. De aanvaller wist vervolgens keeper Verhage te verschalken. Bryan Wilderom bracht namens de thuisploeg de stand weer in evenwicht, maar AFC '34 ging toch met een voorsprong rusten. Nu bezweek Vink onder de druk en kon Muzo de bal bezorgen bij Boris Zanoli: 1-2.

Na de rust ging HBC meer op de aanval spelen en de Alkmaarders kwamen goed weg toen verdediger Joshua Martens een bal van de lijn wist te halen. Met nog een kleine twintig minuten op de klok werd het duel beslist toen Assendelft opnieuw de fout inging. Daliel Afouzar stuitte nog op keeper Verhage, maar Guillaume Rijssel was alert op de rebound en stelde de zege veilig: 1-3.

AFC '34 is komend weekend vrij en ontvangt op 18 fevbruari Purmersteijn aan de Robonsbosweg.