ALKMAAR - AFC '34 heeft de kans laten liggen om zich in de top drie van de vierde divisie te mengen door de inhaalwedstrijd tegen Hoogland met het kleinst mogelijke verschil te verliezen: 0-1.


Het laaggeklasseerde Hoogland heeft de puntjes hard nodig en kwam als men keek naar de spelwijze van de ploeg duidelijk voor een punt naar de Robonsbosweg. AFC '34 speelde echter bij vlagen aardig, maar het was niet genoeg om de Hooglandse muur te doorbreken. Alleen Huib Sprenkeling was voor rust dichtbij met een bal op de lat.

Hetzelfde gebeurde de van een schorsing teruggekeerde Guillaume Rijssel en de spits van de Alkmaarders miste nog een paar goede kansen. Na een uur spelen viel het doelpunt onverwachts wel aan de andere kant toen Maurtits de Baar de paal achter keeper Wesselink wist te plaatsen. Hoogland nam nu massaal de defensieve stelligen in en wat de geel-blauwen van trainer Thomas Bart ook probeerde, men wist er niet doorheen te komen.

AFC '34 blijft zodoende vierde met zeven punten achterstand, en nog een wedstrijd tegoed, op koploper Ajax. Komende zaterdag speelt AFC '34 weer thuis als het in punten gelijk staande JOS Watergraafsmeer op bezoek komt.