ALKMAAR - De beoogde derde plaats lijkt voor AZ verder weg dan ooit nadat het zaterdagavond in eigen huis in de slotfase onderuit ging tegen ADO Den Haag. De gasten profiteerden optimaal van slordigheden van de Alkmaarders die in de eerste helft hadden verzuimd de Hagenaars op grote achterstand te zetten.

Na een eerste kans voor ADO Den Haag waarbij Sheraldo Becker de bal voorlangs schoot was AZ gedurende de eerste helft oppermachtig en kreeg het een handvol goede mogelijkheden. Zo vonden Idrissi en Til keeper Zwinkels op hun weg, kopte Vlaar net over en mikten Koopmeiners en Seuntjens naast. Geheel tegen de verhouding in kwam ADO Den Haag op voorsprong toen Falkenburg een corner van El Khayati kon binnen koppen. Bizot hield kort hierop diezelfde El Khayati van scoren af en opnieuw Til kreeg nog een kans op de gelijkmaker, maar trof opnieuw Zwinkels.

De tweede helft begon vervolgens heel slecht voor AZ toen opnieuw Falkenburg vrij kon inkoppen. Van den Brom greep in door Johnsen te brengen. AZ ging nog opportunistischer spelen, maar beter werd het voetbal er niet van. Daarbij moest men beducht zijn op de counters van de gasten bij mogelijkheden voor Lorentzen en Becker. Door ook Ron Vlaar naar voren te sturen voerde AZ de druk nog meer op en dit leek effect te sorteren in een knotsgekke slotfase. Invaller Albert Gudmundsson scoorde eerst op aangeven van Seuntjens en zal gedacht hebben een punt te redden voor AZ toen hij ook een assist van Maher tegen de touwen schoot. Diep in blessuretijd profiteerde Sheraldo Becker echter van weer een slordigheid waardoor AZ alsnog met lege handen kwam te staan.

AZ - ADO Den Haag 2-3 (0-1)
32. Falkenburg 0-1
47. Falkenburg 0-2
85. Gudmundsson 1-2
90+1. Gudmundsson 2-2
90+4. Becker 2-3