DEN HAAG - ADO Den Haag blijft in achtervolging op de top vier van de Keuken Kampioen Divisie terwijl de vrije val van Jong AZ nog even doorzet. Vrijdagavond wist de thuisploeg met nipt verschil te zegevieren (3-2).

De Alkmaarse beloften begonnen dit seizoen uitstekend, stonden zelfs even aan kop, maar inmiddels is de ploeg van Maarten Martens afgezakt naar de vijftiende plaats. Tegen ADO Den Haag dat inmiddels tweede had kunnen staan ware het niet dat de ploeg zes punten heeft moeten inleveren van de KNVB ging Jong AZ wel vol de strijd aan, maar dit leverde uiteindelijk niets op.

De thuisploeg kwam halverwege de eerste helft op voorsprong toen spits Thomas Verheydt een voorzet van Herve Matthys op waarde wist te schatten. Binnen drie minuten was het weer gelijk toen Zico Buurmeester raak mikte in de verre hoek na een voorzet van Iman Griffith. Na een sterke solo zorgde Griffith vervolgens zelf voor een 1-2 ruststand.

Na de rust kwam ADO Den Haag messcherp uit de kleedkamer en had het binnen zes minuten de achterstand omgebogen in een voorsprong. Na een handsbal van Joey Jacobs zorgde Verheydt vanaf elf meter voor de gelijkmaker en een van richting veranderd schot van Sem Steijn betekende de 3-2. In het vervolg waren er kansen over en weer en was Buurmeester dichtbij de gelijkmaker toen zijn bal van de lijn werd gehaald door Kemper. Bij Jong AZ maakte Mexx Meerdink, zoon van voormalig prof Martijn Meerdink, nog zijn profdebuut, maar ook hij kon geen punt redden.