ALKMAAR - Dit jaar organiseert Alkmaar Sport ook in de meivakantie een groot sportsp-EK-takel in sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Op donderdag 2 mei kunnen kinderen van 6-12 jaar zich van 10.00-16.00 uur buiten vermaken op de halfoverdekte 400-meterbaan en binnen in de diverse sportzalen. Zij kunnen meedoen aan een sportclinic en zich vermaken op luchtkussens, stormbanen en met héél veel sportieve spelletjes. Omdat het evenement is aangemerkt als officieel side event van het EK Wielrennen wat deze zomer in Alkmaar plaatsvindt, is er ook een fietsthema ingebracht op het middenterrein van De Meent Bauerfeind.

De sportspektakels in Alkmaar worden altijd goed bezocht. Reden om dit keer ook in de meivakantie groots uit te pakken. Deelnemers kunnen zich de hele dag vermaken, en zich aanmelden voor één van de sportclinics. Er is onder andere keuze uit sporten als tafeltennis, rugby en turnen. Op het middenterrein van de 400-meterbaan staat een AZ-voetbalparcours uitgestald én een speciaal fietsparcours voor de echte daredevil. “Omdat het evenement is aangewezen als officieel side event van het EK Wielrennen hebben we extra groot uit kunnen pakken. Nóg meer kinderen kunnen deze dag in de meivakantie een sportieve invulling geven,” aldus Tom Leering, sportcoördinator bij Alkmaar Sport.

Deelnemers van 6 tot 12 jaar betalen € 4,50 per persoon. Bij online voorinschrijven via www.alkmaarsport.nl/sportspektakel ontvangt men 1 euro korting op de toegangsprijs.