ALKMAAR - Team Alkmaar/ Sportstars heeft het voetbaljaar 2019 afgesloten met de wintertitel in de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen. In een moeizame wedstrijd won de ploeg maar nipt van hekkensluiter EXS Zwolle met dank aan aanvoerster Aaike Verschoor. Na een 2-3 achterstand zorgde zij hoogstpersoonlijk met drie fraaie treffers voor de overwinning.

Verschoor was blij met de overwinning al erkende zij dat het moeizaam ging. 'Dit was zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar uiteindelijk tellen de punten en die hebben we binnen.' Na een snelle goal van Britt van de Gulik leek de thuisploeg al direct goed op weg, maar vervolgens bleken de Alkmaarders een te laag tempo te hanteren en de slim spelende gasten uit Zwolle profiteerden hier van. Na de gelijkmaker van Jennieke de Pater zorgde Inge Woldhuis, na een handig overstapje van Milenca van Ee, nog wel voor een hernieuwde voorsprong. Een gebrek aan scherpte bracht de Zwollenaren echter voor de rust nog op gelijke hoogte via Jorie Schepers en dat was op dat moment zeker niet onverdiend.

Dat het direct na de rust zelfs 2-3 werd door Jonneke Sterk bevestigde dat er wat moest gebeuren aan Alkmaarse kant en eindelijk werd het tempo dan ook opgeschroefd. In de laatste tien minuten toonde aanvoerster Verschoor zich daarin het juiste voorbeeld door binnen vijf minuten driemaal te scoren met twee afstandsschoten en een vrije trap. In de laatste minuut deden de gasten via Linda Dolstra nog wel wat terug, maar de thuisploeg trok de zege over de streep. Coach Gerard Timmers was niet van de partij bij de wedstrijd, maar liet na afloop wel een reactie achter waarin het hogere doel van dit seizoen aangegeven werd. 'Winterkampioen is geen prijs, maar een bevestiging van dat we goed bezig zijn. De prijzen worden pas aan het eind van het seizoen verdeeld.'

In de spannende Eredivisie heeft Team Alkmaar/Sportstars nu een een voorsprong van twee punten op Reiger Boys en drie punten op Drachtster Boys. Laatstgenoemde ploeg is straks in het nieuwe jaar (17 januari) de volgende tegenstander.

Team Alkmaar/Sportstars - EXS Zwolle 5-4 (2-2)
3. Van der Gulik 1-0
4. De Pater 1-1
10. Woldhuis 2-1
15. Schepers 2-2