ALKMAAR - In de 4e Klasse C van het zondagvoetbal was Mike van der Velden weer eens de man van het weekend. De veel scorende Dynamo-aanvaller scoorde tegen Alkmaarsche Boys maar liefst vier keer in een duel dat door de Ursemmers met 1-6 werd gewonnen.

Van der Velden gaf daarmee de Alkmaarders een lesje in efficiëntie, want waar de thuisploeg slorrdig was in het benutten van de mogelijkheden daar sloeg SC Dynamo keer op keer toe. De blonde Dynamo-aanvaller schoot de bal al na negen minuten achter keeper Van der Sluis en kreeg vlak daarna nog een goede kans, maar nu wist de keeper te reden. Tussendoor schoot Jimi Kooge namens de thuisploeg op de lat. Na een sterk begin van de gasten werd Alkmaarsche Boys steeds iets beter en de gelijkmaker op slag van rust van Ginyo Vrede was dan ook terecht.

Kort in de tweede helft kreeg Mick Boon een enorme mogelijkheid om Alkmaarsche Boys op voorsprong te brengen, maar mikte naast. Toen Van der Velden, in het kwartier daarvoor onzichtbaar, als een duveltje uit een doosje wel weer toesloeg brak er iets bij de thuisploeg. Nadat Bonno Roolofsen ook nog voor 1-3 zorgde scoorde Van der Velden nog tweemaal en was het slotakkoord voor Jesse Knijn (1-6)

Alcmaria Victrix is aan sterke reeks bezig waarin het won van SC Dynamo en Beemster en inmiddels stadsgenoot Alkmaarsche Boys gepasseerd is op de ranglijst. Tegen de nummer twee, De Meteoor, pakten de Alkmaarders een verdienstelijk punt. Na een achterstand en een rode kaart voor de gasten kwam de thuisploeg knap terug tot 2-2 door doelpunten van Nick Kleefman en Dimaggio Senchi.

Koploper Zeevogels profiteerde van het puntenverlies van De Meteoor. Door een 0-4 zege bij Apollo'68 heeft de ploeg van trainer Dennis Kanne nu een voorsprong van vijf punten. In Hensbroek zorgden Valentijn Entius, Quint Roffelsen, Gilles Groot en Wesley Hof voor de doelpunten.