ALKMAAR - Boogschieten, lasergamen, voetbal, trampolinespringen, karate, ICE Games, freerunnen, airbrush, balsporten, rolstoelsporten, spelletjes, ninja clinic en silent disco. 400 leerlingen van Heliomare uit de hele regio mochten het állemaal uitproberen tijdens de Unieke Spelen in De Meent op donderdag 22 september. Sport-Z organiseert dit tweedaagse sportevenement om de kinderen met een uitdaging te laten ervaren dat sporten vooral heel erg leuk is en dat er héél veel leuke sporten en spelletjes zijn waar ook zij aan mee kunnen doen.

De vierdejaars leerlingen van Horizon College Sport & Bewegen verzamelden zich al vroeg bij sportcomplex De Meent. Zij assisteerden bij het verzorgen van de clinics, het begeleiden van de groepjes en het creëren van een veilige omgeving voor de deelnemers. Samen met het team van Sport-Z zetten zij een mooie en unieke dag neer voor alle leerlingen. "De leerlingen willen morgen terugkomen, dat kan niet omdat we dan al andere kinderen hebben uitgenodigd. Maar de leraren geven wel aan een mega sportdag als deze jaarlijks in hun programma te willen opnemen, dit brengt de deelnemers zóveel en dat straalt er vanaf. Iedereen die er vandaag bij was heeft het gevoeld en dat gevoel willen we nog lang vasthouden," aldus Madeleine Stoop, regiocoördinator aangepast sporten en initiatiefnemer van het evenement.

Op vrijdag 23 september wordt de tweede sportdag georganiseerd, dit keer sluiten voornamelijk leerlingen uit het praktijkonderwijs aan voor een dag vol spellen en sporten.

Voor meer informatie over de Unieke Spelen kunt u contact opnemen met Madeleine Stoop, via m.stoop@sport-z.org of 06-11149728.