KOEDIJK/DE RIJP - Op de tweede speeldag van de 3e Klasse B waren er overwinningen voor zowel Koedijk als promovendus Alcmaria Victrix.

Voor Koedijk was de overwinning op Meervogels '31 alweer de tweede van het seizoen. De ploeg van trainer Jeroen Bommels was oppermachtig tegen de ploeg uit Akersloot en stond bij rust reeds op een comfortabele 3-0 voorsprong. Max Vinke opende halverwege de eerste helft de score, tien minuten later gevolgd door een treffer van Luc Wagenaar. In de blessuretijd van de eerste helft wist Sven Koopmans voor de 3-0 te zorgen.

Toen Wagenaar kort na de rust zijn tweede maakte was het duel helemaal feitelijk beslist en kon men wat gas terugnemen wwaarna Schrier en Both in de slotfase de eer van de gasten nog wisten te redden: 4-2.

Alcmaria Victrix behaalde op bezoek bij De Rijp zijn eerste driepunter door met 3-4 te zegevieren. Een glansrol was er voor Rory Weisscher die liefts drie goals voor zijn rekening nam, maar ook voor Wytze Bernards die kort voor rust een corner er in eenmaal indraaide.