KOEDIJK/DE GOORN - In de derde klasse B van het zondagvoetbal hebben Alcmaria Victrix en Koedijk in 2024 nog niet van het zoet der overwinning mogen proeven. Net als een week eerder gingen beide ploegen dit weekend onderuit.


Koedijk deed tot de winterstop nog redelijk mee om de bovenste plaatsen, maar is na de tweede nederlaag op rij inmiddels afgezakt naar de negende plaats. In de thuiswedstrijd tegen het Amstedamse De Metoor kreeg de defensie van de geel-zwarten geen grip op spits Mike de Blieck die al in de eerste helft tweemaal doel trof. Kevin van Londen deed nog voor de rust iets terug, maar na de pauze kroonde De Blieck zich tot man van de wedstrijd door nog tweemaal te scoren en bezorgde De Meteoor daarmee een 1-4 zege.

Alcmaria Victrix, met zes punten nog altijd hekkesnluiter, kreeg een week geleden zes goals om de oren tegen VV Bergen. Op bezoek bij RKEDO in De Goorn had de ploeg van trainer Edwin Veenstra de zaakjes verdedigend beter op orde, maar toch moest men kort voor rust een tegentreffer toestaan toen Jelle Laan raak kopte. Die treffer bleek uiteindelijk beslissend: 1-0.

Koedijk, dat nog twee inhaalwedstrijd te goed heeft speelt de komende weken thuiswedstrijden tegen achtereenvolgens VSV en Limmen. Alcmaria Victrix is twee weekenden rij en komt pas op 25 februari weer in actie.